Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie korzysta z plików cookies na swojej stronie. Zgadzasz się? Tak, zgadzam się

Właścicielem i administratorem sklepu internetowego jest Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie, z siedzibą w Krakowie, ul. Sławkowska 12

Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie szanuje prawo do prywatności, dlatego też nie udostępnia danych o użytkownikach innym firmom ani osobom trzecim oraz dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe użytkowników chronione były w sposób właściwy.

Jakie informacje gromadzimy?

Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie gromadzi trzy rodzaje Twoich danych: adresy IP, cookies, dane osobowe.

  1. Adresy IP
    Wykorzystujemy adresy IP użytkowników w diagnozowaniu problemów związanych z pracą naszego serwera, analizą naruszeń bezpieczeństwa oraz w zarządzaniu stroną www.sklep.ekonsument.pl. Wykorzystywane są one w celach technicznych przez administratora. Dodatkowo adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych i poprawy łatwości użytkowania strony.
  2. Cookies
    Strona stosuje tzw. cookies w celu dostarczania usług i treści dostosowanych do indywidualnych potrzeb i zainteresowań. Cookie to niewielka informacja zapisywana przez serwer w pliku na komputerze użytkownika. Serwer może odczytać cookie przy ponownym łączeniu się z komputerem użytkownika.
    Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć mechanizm cookies w przeglądarce, jednak może to spowodować pewne utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług strony www.sklep.ekonsument.pl
    Cookies może również służyć do celów statystycznych.
  3. Dane osobowe
    Kluczową sprawą dla nas jest ochrona Twoich danych osobowych, dlatego przykładany do tego największą uwagę, po to, aby dane te były zabezpieczone przed dostępem osób trzecich. Dane podane przez Ciebie podczas składania zamówienia znasz tylko Ty i Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie. Gwarantujemy, że nikomu nie zostaną przez nas ujawnione. Również Ty sam musisz być ostrożny przy udostępnianiu ich innym.

Zarówno adresy IP, jak i dane osobowe widoczne są w potwierdzeniu zamówienia wysłanym drogą elektroniczną tylko do Ciebie i do administratora. Ma to na celu wykrycie ewentualnych nieprawidłowości.

Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

W serwisie istnieje możliwość korzystania z Newslettera informującego Cię o nowych produktach, promocjach, itp. Korzystanie z Newslettera jest dobrowolne i możliwe dopiero po Twojej akceptacji.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 roku, Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm., masz prawo wglądu w swoje dane oraz prawo do ich poprawiania, uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia. W tym celu prześlij email pod adres: sklep@ekonsument.pl lub list polecony na adres naszego biura.